• Pzts - Cmts: 9:00 - 17:00
  • 0222 502 24 22
  • info@remsaas.com
  • Baskı Beton Uygulaması Nedir? Baskı Beton Nasıl Yapılır?



    23 Ekim 2022 Pazar

    Baskı beton; hemen hemen her mekan içerisinde kullanılabilen bir zemin türüdür. Oldukça farklı desen ve renklere sahip olabilen bu zemin çeşidi, bu özelliği sayesinde her türlü mekana uygulanabiliyor. Dayanıklılığı oldukça fazla olan bu zemin türünün ömrü oldukça uzundur. Baskı beton ile oluşturulmuş zeminlerde taşların tek tek döşendiği görünümü veriliyor. Görsel olarak istenilen görünümün verilebildiği bu zemin türünde müşterinin isteği oldukça önemlidir. Tamamen özel zevklere uygun olacak şekilde tasarlanabilmesinden dolayı oldukça fazla tercih ediliyor. Uygulanma süresi diğer zemin türlerine nazaran oldukça kısadır. Yapılış süresinin sona ermesi ile beraber hemen kullanılabilmektedir.


    Baskı Beton Uygulaması Nedir?


    Baskı beton her zaman rengini korumayı başaran bir zemin türüdür. Beton içerisinde bulunan renk pigmentleri güneşten gelen zararlı ışınlara karşı oldukça dayanıklıdır. Müşterilerin isteklerine göre farklı renk ve desen seçeneklerine sahiptir. Üst düzey dayanıklılığa sahip olan bu zemin çeşidini bir ömür boyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Temizliği ve bakımı oldukça kolay olan baskı beton tüm olumsuz hava ve çevre koşullarına uygundur. Yapıların değerini ve görünümünü değiştiren bu zemin türü tüm beklentilerinizi rahatlıkla karşılayabiliyor.


    Baskı Beton Nasıl Yapılır?


    En çok tercih edilen zemin türlerinden olan baskı betonun yapılış evresi öncelikle müşterinin ne tarz bir tasarım istediğini öğrenilerek başlanır. İstenilen tasarımın öğrenilmesi ile beraber;
    • Daha sonra baskı beton yapılacak zemin iyi bir şekilde temizlenir, eskiye dair tüm beton, taş, çim, çiğ toprak çıkarılır.
    • Toprak eğer istenilen seviyede değilse beton atımı öncesinde alan granül dolgu ile doldurulur. Eğer gerekirse tüm alan alt taban dolgusu ile kaplanır.
    • Seçilen baskı beton modeline göre beton kalıpları çıkartılarak saha çalışmasına başlanır.
    • Daha sonra alana metal ya da ahşap kazıklar dikilerek betonun döküleceği sınır belirlenir. Betonun dökülmesi ile beraber kazıklar yerinden çıkarılır.
    • İlk betonun atılması ile beraber baskı beton için asıl çalışmalara başlanmaktadır. Baskı beton için özel çimento hazırlığına başlayan ekipler, çimento dökümü sırasında betonun donmaması için özel çalışmalara başlarlar.
    • Dökülen çimentonun zemin üzerinde tüm bölgelere dağılım gösterip göstermediğine bakılır. Üst düzeyde düzleştirme işleminin tamamlanması ile beraber seçilen desen ve rengin oluşturulmasına başlanır.



    210 kez okundu


    Diğer Başlıklar

    Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

    Epoksi iki bileşenli reçineden oluşan kuruduktan sonra suya, asitlere ve alkaliye dirençli bir madde haline gelen zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, kolay temizlenen, mekanik mukavemeti yüksek, bir çok alanda kullanılan bir zemin kaplam türüdür.Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır? Epoksi zemin kaplamaları günümüzde en pop&uu

    devamı
      Toplam Kayıt: 1 [1 - 1] arası
    • 1
    Baskı Beton Uygulaması Nedir? Baskı Beton Nasıl Yapılır?