• Pzts - Cmts: 9:00 - 17:00
  • 0222 502 24 22
  • info@remsaas.com
  • Epoksi Zemin Kaplama Nedir?



    23 Ekim 2022 Pazar

    Epoksi iki bileşenli reçineden oluşan kuruduktan sonra suya, asitlere ve alkaliye dirençli bir madde haline gelen zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, kolay temizlenen, mekanik mukavemeti yüksek, bir çok alanda kullanılan bir zemin kaplam türüdür.


    "Epoksi


    Epoksi Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?


     


    Epoksi zemin kaplamaları günümüzde en popüler zemin kaplama türlerinden biridir. Epoksi zemin kaplama hem teknik bir ürün hem de dayanıklı bir kaplama çeşididir. En çok merak edilen soruların başında epoksi zemin kaplama nasıl yapılır geliyor.Epoksi zemin kaplama nasıl yapılır sorusunun yanıtlanmasının yanı sıra bu işlemlerde ne yapılması gerektiği de en çok merak edilen sorulardan biridir. Bu soruları kısaca özetlemeye çalışacağız.


     


    Epoksi Zemin Kaplama uygulamalarında Nelere Dikkat Edilmelidir?


     


    Zemin kaplama projesinde profesyonel bir ekip ile işbirliği yapmak önemlidir. Ayrıca uygulama sürecinde karşılaşılabilecek sorunlara pratik ve etkili çözümler ortaya koymak çok önemlidir. Keşif sürecinde zeminin sertliğini ve varsa problemlerini nete bir şekilde belirlenir. Bu keşif sürecinde ayrıca ne kadar epoksi zemin malzemesinin kullanıldığı da belirlenir. Bu nedenle keşif sonrası doğru ve net epoksi zemin kaplama fiyatları verilebilmektedir.


    Epoksi zemin kaplamaları nasıl yapılır sorusuna cevap verirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da zemin tipini ve gerekli alanı seçmektir. Temel olarak iki türe ayrılan ama birçok epoksi zemin kaplama türü vardır. anti bakteriyel epoksi zemin kaplama, anti statik epoksi zemin kaplama (esd epoksi zemin kaplama) Tekstürlü ve pürüzsüz. İnsan ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlarda dayanıklı epoksi zemin uygulamaları kullanılmaktadır.


    Tekstürlü ( grenli portakal kabuğu desenli) epoksi zemin kaplama özellikle otopark veya fabrika gibi alanlarda ilk tercih edilmektedir. Ancak bu epoksi zemin kaplaması için dikkat edilmesi gereken asıl konu kaplamanın kalınlığıdır. Zemini yeterince kalın hale getirerek uzun süre yıpranabilir. Self levelling epoksi (kendiliğinden yayılan) pürüzsüz epoksi zemin kaplama uygulamaları genellikle mağaza, alışveriş merkezleri gibi alanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca ortak çalışma alanları ve ofislerde iç dekorasyon ile uyumlu olarak kullanılabilmektedir.


     


    Epoksi Zemin Kaplama Yapım Aşamaları


     


    Zemin Hazırlığı


    Epoksi kaplama öncesi mevcut zemin kaplamaya uygun olmalıdır Zemin döşemesi sırasında belirli planları ve yapım aşamalarını takip etmek çok faydalıdır. uzman zemin kaplama uygulayıcı ekibimiz her aşamada çok dikkatli çalışmaktadır. Bunun nedeni epoksi zemin kaplama işinde gözden kaçan en ufak detayların ileride büyük sorunlara yol açabilmesidir.


    Zemininizi nem oranının test edilmesi gerekmektedir. Nem sürekli olarak varsa zemininiz epoksi kaplamasına uygun değildir ve farklı bir zemin kaplaması seçmelidir. Yeni bir Betona epoksi uygulamadan önce betonun nemini tamamen atması için beklenmesi gerekmektedir. Yeni bir betona epoksi uygulanacak ise, epoksi uygulamadan önce en az 28 gün, tercihen 2 ay beklemek önemlidir. Bu, zemine kaplamadan önce kürlenmesi ve iyice kuruması için zaman tanır. Eski bir zemin kaplama veya boyası varsa tamamen çıkarılması gerekmektedir. Poliüretan, epoksi, akrilik veya lateks zemin boyaları üzerine uygulanırsa epoksi kaplama sağlıklı olmayacaktır. Zemininiz bu malzemelerden biri ile kaplanmışsa , epoksi işlemine başlamadan önce zemini tamamen beton silim makinasıbeton parlatma makinası veya taşlama makinası ile kazınması, kaplamaların sökülmesi ve yağ kalıntıları varsa zemine zarar vermeyen sabun veya yağ çözücüler yardımı ile temizlenmesi gerekecektir ardından zeminde bulunan çukur ve çatlakların dikiş ve dolgu usulü tamiratı yapılmalıdır Solventsiz, Solvent bazlı ve su bazlı epoksiler arasında seçim yapın. Solventsiz ve solventli epoksiler iyi yapışır ve birçok renkte mevcuttur. Dezavantajı, bu ürünlerin son derece tehlikeli olmasıdır. Su bazlı ürünler berrak renklidir ve bu ürünler tehlikeli duman ve koku çıkarmazlar.


    "epoksi


    Epoksi Zemin Kaplama Astarı


     


    Epoksi zemin kaplama öncesi istenilen kalınlık ve bitiş uygulamasına göre zemine astar uygulaması yapılması gerekmektedir. Astar uygulaması kaplamadaki en önemli aşamadır. Astarı Epoksi uygulama şartnamesine uyulmadan yapılan epoksi kaplamalar zamanla çatlamalara, zeminden ayrılmalara kırılmalara neden olacaktır.


    "epoksi


    Seçilen Epoksi Zemin Kaplama Çeşidinin Uygulanması


     


    Zemin istenilen şekle getirilerek artık tercih edilen boya zemine uygulanabilmektedir. Örneğin portakal desenli epoksi zemin kaplama uygulamasında yeterli kat uygulandıktan sonra rulo ile son katta portakal kabuğu görünümlü epoksi deseni verilir. Bunun nedeni, zeminin pürüzlü bir yapıya getirilmesi ve kaymayı önlemesidir. portakal kabuğu görünümlü epoksi zemin kaplaması ihtiyaca göre mat veya parlak olarak zemine uygulanabilir.


    Her kaplama uygulandıktan sonra bir kuruma süresi vardır. Bu kuruma aşamasında yere temas etmemek trafiğe açmamak çok önemlidir. Zeminde farklı renk ve desen kullanmanız gerekiyorsaepoksi boya ilk tercih olabilir. Epoksi kaplamaların hazırlanmasında epoksi reçineler, epoksi kürlenme maddeleri ve macunlar kullanılmaktadır. Burada epoksi kaplamaların hazırlanması hassas bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle metalik epoksi kaplamalarda bu aşamalara daha çok dikkat etmek gerekir. Uygulayıcı firmanın metalik epoksi kaplamaların uygulanmasında deneyim sahibi olması önemlidir. Metalik epoksi boya kaplama zeminde derinlik yaratır ve oldukça farklı bir dekoratif görünüme sahip olup en göz alıcı uygulama çeşididir.



    235 kez okundu


    Diğer Başlıklar

    Baskı Beton Uygulaması Nedir? Baskı Beton Nasıl Yapılır?

    Baskı beton; hemen hemen her mekan içerisinde kullanılabilen bir zemin türüdür. Oldukça farklı desen ve renklere sahip olabilen bu zemin çeşidi, bu özelliği sayesinde her türlü mekana uygulanabiliyor. Dayanıklılığı oldukça fazla olan bu zemin türünün ömrü oldukça uzundur. Baskı beton ile oluşturulmuş zeminler

    devamı
      Toplam Kayıt: 1 [1 - 1] arası
    • 1
    Epoksi Zemin Kaplama Nedir?